Sunday 28 April 2013

Povestiri de vacanta: Bulgaria ep. 2 Pestera Bacho Kiro si Manastirea Dryanovo

Cum va spuneam, prima parte a povestii, Ruse o puteti citit aici.

Dupa vizita la Ruse am plecat spre Veliko Tarnovo - drumul e pitoresc insa e sosea cu o singura banda, si mi s-a parut cu mici defecte, gropi etc.

Pe la 2 am ajuns la Veliko, am cautat ceva hotelul desi ar fi fost usor de ajuns, insa nu era prea vizibil semnalizat. Am stat la Hotel Boliari de 3 stele. Hotelul este basic, curat, wireless gratuit si cam atat. Am platit 35 E/cam dubla si 20 E/single pe noapte. Este bine situat in orasul vechi, se ajunge usor pe jos la cetate insa nu prea are parcare in fata si straduta de acces este pietruita cu piatra cubica si cam abrupta.
Doamna de la receptie era draguta dar nu stia engleza.
Micul dejun este mai mult decat basic, eu zic ca-i mai bine sa-l evitati.
Dupa ce ne-am cazat am pornit spre Dryanovo, la Pestera Bacho Kiro.
S-ar putea sa va fie greu sa nimeriti, indicatoarele sunt si in engleza dar eu una la prima vizita nu cred ca as fi nimerit - am avut noroc de a merge cu cineva care mai fusese acolo.
Exista o mica parcare gratuita la manastirea Dryanovo. De aici se face o mica plimbare spre pestera, drum foarte usor chiar si pentru un copil mic.




Intrarea la pestera costa 2 leva pentru turul scurt daca retin bine. Noi am platit 5 leva de persoana pentru turul lung.
Va recomand sincer turul lung - dureaza aproape o ora dar veti vedea mult mai multe. Turul scurt mi s-a parut dezamagitor, mult prea scurt.
Pestera este electrificata, noi am avut si un ghid dar din pacate explica doar in bulgara.
Imbracati-va gros si luati incaltaminte rezistenta la noroi - alunecam destul de rau si ne-am si murdarit.

Dupa ce am iesit din pestera ne-am indreptat spre manastirea Dryanovo care din pacate era deja inchisa la ora 7. Ne-am putut doar uita la exterior.





Noi am si mancat aici, insa desi mancarea era OK personal n-am fost multumita, caci pe nota de plata ne-au fost trecute doua portii pe care nu le-am primit. Am sesizat greseala si s-a remediat.

Pisik

3 comments:

  1. ce poze reusite, Pis!
    te pup, o saptamana buna sa ai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merci Meg! Pozele sunt facute cu DSLR-ul, nu cu telefonul ca alteori. Ma bucur ca-ti plac.

      Delete